Stánkaři

ČÍM NAPLNIT BŘÍŠKA?

Plněné chlebové placky “CHAČAPURI”

Plněné chlebové placky najdete na festivalu! Dáte si ty se sýrem nebo šunkou?

Cukrová vata a popcorn

Nejsladší a nejbarevnější cukrovou vatu a popcorn najdete na stánku Candy Floss.

Thajské dobroty

Exotické dobroty, jako Red curry, nudle PadThai nebo Satay kuře potěší vaše chuťové pohárky! Odneste si kousek Thajska domů – kokosové misky, hrnky, oblečení a přírodní šperky.

Bramborové placky na peci

Jsme stylový stánek, ve kterém pečeme na peci bramborové placky.

Pro přípravu těsta na bramborové placky používáme namleté vařené brambory. Důležitou  ingrediencí je kvalitní pšeničná polohrubá mouka. Používáme ověřenou, regionální mouku z Předměřic nad Labem. Tato mouka má vysokou kvalitu a je to produkt z Královehradeckého kraje.  Brambory nameleme, osolíme a vložíme do hnětače. Těsto hněteme dlouho, aby se spojily brambory s moukou a solí.  Po hnětení necháme těsto odpočinout. Následně ručně vyválíme placku, kterou pečeme na peci bez přidání tuku.

Po upečení omastíme placku husím sádlem. Díky husímu sádlu placka krásně zvláční a ovoní. S nadšením děláme tenhle pokrm, na kterém vyrostli naši předkové. A naší snahou je jeho oživení a provázání s moderní gastronomií. Placky plníme tradičně škvarky či povidly s tvarohem nebo za použití moderní gastronomických kombinací jako jsou sušená rajčata, čerstvá bazalka, parmezán a Swarzwaldská šunka.

Indická kuchyně

Exotické chutě Indie musíte ochutnat!

Seneb

Jsme rodinná společnost z Vysočiny, která vznikla s cílem vyrábět kvalitní, chutné a originální rostlinné výrobky. Bez příměsí, bez éček, bez zbytečných věcí „navíc“. A přesně to jsou naše produkty, které vyrábíme ručně s láskou k poctivému jídlu.

Máma a táta palačinky

Za Máma & Táta stojí Petra a Pavel a samozřejmě Příběh.

A i když máme rádi Příběhy je to již minulost a my rádi žijeme Tady a Teď.  Také máme rádi Svobodu, Cestování, Volnost, Přírodu. Milujeme děti, neboť i My jsme vlastně stále také dětmi.

A právě pro ně, jejich rodiče a všechny laskavé a milé lidičky připravujeme naše Palačinky.

The Pelikans

Vaření znamená, že víte, co jíte. Jsme párek Pelikánků a vaření je naší každodenní zábavou. Baví nás rozmanitost chutí, vůní a suroviny, které jsou pro naše tělo prospěšné.

V našich řadách tak můžete vyzkoušet ČATNÍ, DIPY, PESTA, TAPENÁDY, PASTY, OMÁČKY A KOŘENÍ. Na stánku najdete vymazleté hot dogy nebo lahodné nachos.

Langoše

Japonská kuchyně Petra Procházky

Burgery

Hamburgery nesmí na žádném festivalu chybět! A na těchto si rozhodně pochutnáte.

Rolovaná zmrzlina

Zmrzlina, tak trochu jinak.

Koblížek

Designér a tvůrce dětské módy. Stylové kousky do dětských šatníků.

Trdelníky

Sýrové speciality

Lucky FOOD

Gulášek, utopenec, nakládaný hermelín a další klasické české speciality.

Sušené maso

Tohle sušené maso jste určitě ještě nejedli!

Pstruzi

Lokše od Zuzky

Doufám, že  „mé“  lokše neboli bramborové placky připomenou lidem návrat k tradicím a stanou se oblíbenou pochoutkou nejenom na farmářských trzích, ale i na různých akcích, jakými jsou  vinobraní, pivobraní, masopusty, dobové akce,  oslavy měst, apod. Tak pokud máte chuť, naše heslo zní :     “Ochutnáš a vrátíš se….”

Perníčky od Danči

Občerstvení u Radnice

Židovská kuchyně

Ochutnejte tradiční židovský pokrm.

Zájezdní hostinec Kámen

Stánek s českou i zahraniční kuchyní. V nabídce budou převážně ochutnávkové porce.

ČÍM SE OSVĚŽIT?

Pivovar Chotěboř

Víme, že správně vychlazené pivo, v horkém letním dni, je to nejlepší osvěžení. Na festivalu se zchladíte pivem z Pivovar Chotěboř, který nabídne 11 – Chotěboř Plus a 12 – Chotěboř Prémium.

Bardotka coffee

Vymazlený stánek s kávičkou a osvěžujícími nápoji.

Kavárna Krmítko

Krmítko s kávou je pojízdná kavárna, která přímo k Vám, kdykoli a kamkoli, přiváží čerstvě mletou kvalitní zrnkovou kávu. Kromě ní tvoří součást naší nabídky frappé, smoothie a domácí ledové čaje i limonády. Náš sortiment doplňujeme točenou zmrzlinou, cukrovinkami a moučníky od regionálních producentů. Ke všemu s radostí přidáme dobrou náladu.

Koktejlový stánek Vančura

Kavárna Na cestě

Pivovar Maxmilian

Vyrábíme spodně kvašená piva, ležáky světlé, tmavé, speciály a pro letošní letní sezónu jsme připravili lehké pivo G-MAX s příchutí šťavnatého růžového grepu.  Při výrobě používáme kvalitní žatecké chmely, moravské slady, pivovarské kvasinky a kvalitní vodu.

K pivu Maxmilian můžeme říci, že je živé, nepasterované, s vyšším obsahem kvasinek, plnější chuti, s vyšší avšak vyváženou hořkostí.

Geltschberg Wines s.r.o.

Vína z Litomeřicka.

Vinařství Vinaře

CO SI JEŠTĚ ODNÉST?

Dřevěné hračky

Eko kosmetika/drogerie

Přírodní kosmetika, která vás pohladí po duši. Pořídíte také doplňky stravy a drogerii.

Domov ve Zboží

Háta, o.p.s.

Výrobky, které vám zkrášlí domácnost a udělá velkou radost.

Mary Kay

Kosmetika od známé značky Mary Kay, kterou můžete vyzkoušet na vlastní kůži.